Tres entitats s’afegeixen al projecte d’acreditació de competències a través de l’experiència laboral

Un total de 34 persones amb problemes de salut mental vinculades a set entitats sòcies d’AMMFEINA s’han presentat a la convocatòria de procediment d’avaluació i acreditació de les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació. Tres d’aquestes entitats (Fundació Tallers, Fundació Dau i CET El Pla) s’estrenen com a participants.

Aquesta convocatòria ha vingut farcida de novetats. D’una banda, hi ha hagut un canvi en la seva gestió i per primer cop no estarà sota el paraigües del CONFORCAT, sinó de l’Àrea d’Acreditació de la Competència de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT), que penja del Departament de Presidència. De l’altra, és una convocatòria ordinària i, per tant, que deixa enrere el projecte pilot dut a terme el 2020, i s’ha ampliat l’oferta formativa. Si el 2020 estava circumscrita als àmbits de jardinera i neteja, ara també s’hi afegeixen:

 • Integració social
 • Activitats auxiliars de magatzem 
 • Activitats auxiliars en vivers
 • Operacions auxiliars d’administració i tractament de dades i documents
 • Activitats auxiliars en vivers

Estratègia de llarg recorregut

Algunes d’aquests novetats estan en sintonia amb l’estratègica definida des d’AMMFEINA i les entitats associades l’any 2014 i s’han anat concretant gràcies a la participació i la implicació dels i les professionals de les entitats:

 • Ampliació del número de persones candidates, independentment dels àmbits d’expertesa d’aquestes al el mercat laboral.
 • Ampliació dels àmbits, famílies i qualificacions professionals
 • Ampliació del nombre d’entitats participants en aquesta iniciativa.

Al seu torn és destacable que s’han mantingut aspectes assenyalats com a rellevants en les anteriors convocatòries:

 • La figura del professional referent de l’entitat per a la persona candidata (sempre que aquesta així ho vulgui).
 • Metodologies d’avaluació a través de l’observació directa en el lloc de feina de la persona.
 • La utilització, sempre que sigui possible, dels mitjans telemàtics en els processos d’assessorament i avaluació
 • La proximitat territorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *