Es crea la Comissió d’estudi de salut mental i addiccions

Arrenca a caminar la Comissió d’estudi de salut mental i addiccions, aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 16 de juny amb una àmplia majoria de vots a favor. Aquest matí s’ha produït la presentació a mitjans aquesta iniciativa de la mà dels diputats i diputades que la integraran i de les entitats que hem estat impulsores d’una iniciativa que ha de permetre fer una diagnosi sobre les mesures que caldria prendre per promoure els drets i la plena inclusió social i laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions.

En la roda de premsa a mitjans, les entitats impulsores hem urgit el Parlament a posar en marxa la Comissió per poder donar resposta a la situació que estem vivint actualment.

La representació d’AMMFEINA a la reunió prèvia amb les diputades i diputats dels Grups Polítics que formaran part de la Comissió ha estat a través de la secretària de Junta Directiva, Núria Martínez, que ha volgut posar en valor aquesta iniciativa recordant que era una demanda històrica del sector. “Fa anys que reclamem que la salut mental i les addiccions han de ser una prioritat de país”, ha dit.

En aquest sentit, Martínez ha destacat que un element cabdal d’aquesta Comissió és l’escolta, que les entitats del territori tinguin l’oportunitat d’explicar als diputats i diputades casos concrets que atenen en el seu dia a dia. “Al final del que parlem és de persones que han vist com la seva vida ha fet un canvi sobtat i això provoca molt patiment”, ha etzibat.

Accions concretes i dotades amb els recursos necessaris

Un dels objectius de la Comissió serà avaluar el model d’atenció a les persones que hi ha actualment a Catalunya per detectar febleses i oportunitats. Tanmateix, la secretària d’AMMFEINA ha reivindicat que més enllà del model, el que cal és que la feina que farà la Comissió es tradueixi en “accions concretes, dotades dels recursos financers necessaris per poder buscar respostes a les necessitats d’aquests persones”.

Conscient de la capacitat transformadora dels òrgans legislatius tant pel que fa als marcs reguladors com a la incidència en la dotació dels recursos econòmics necessaris per a la seva implementació, des de fa anys AMMFEINA ha iniciat una acció d’incidència amb els grups polítics que conformen el Parlament de Catalunya. En aquesta qüestió, hem estat activament propositius envers la resta d’agents sectorials respecte de la necessitat i la importància d’articular accions d’incidència parlamentària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *