AMMFEINA participa en el fòrum ‘Emprendre en la Discapacitat’ organitzat per la Fundació Incyde

El president d’AMMFEINA Francisco Villegas ha participat aquest matí en el col·loqui ‘Emprenedoria i treball sostenible: clau mestra de la inclusió laboral’, en el marc del fòrum Emprendre en la Discapacitat, organitzat per la Fundació Incyde.

Ha estat en una taula rodona que ha comptat amb representats de diverses federatives de l’àmbit de la discapacitat i la salut mental, que han reflexionat sobre la situació actual de la inclusió laboral de persones amb discapacitats i problemes de salut mental i la tasca que duen a terme les entitats que fan aquest acompanyament al treball. 

Una de les qüestions plantejades per la moderadora de l’espai ha estat l’impacte que la pandèmia de la Covid-19 ha pogut tenir o tindrà sobre l’ocupació de les persones d’aquests grups de població, però també sobre les entitats prestadores de serveis. En aquest sentit, el president d’AMMFEINA ha cridat a la prudència, atès que la situació està lluny de poder-se donar per tancada, però sí ha alertat de l’escenari que es preveu quan la Covid-19 passi: “Les entitats socials hauran d’atendre una quantitat important de persones, que estaran en cerca de feina, i tindrem un mercat laboral molt més restringit”.

Al seu parer aquest context pot ser propici perquè entitats i Administració Pública apostin clarament per la formació, “un element clau en tots els processos d’inclusió laboral”, ha dit. En aquesta línia ha emplaçat a una potenciació de les Qualificacions Professionals (QP), “ja sigui per emprendre o per executar millor la seva feina” i a fer adaptacions en els processos per fer més accessible la formació a les persones. Villegas al·ludia a iniciatives com la prova pilot duta a terme aquest any per part de sis entitats associades a AMMFEINA, amb la col·laboració del Conforcat.

Alhora, el president d’AMMFEINA ha assenyalat l’acompanyament com la clau de la inclusió laboral. “Que una inserció surti bé no depèn tant del moment inicial, com de l’acompanyament que rebi la persona durant el procés d’aprenentatge que tothom ha d’afrontar quan accedeix a un lloc de feina”, ha argumentat. 

Villegas ha estat acompanyat del director de Dincat, Carles Campuzano; la presidenta de Cocemfe Barcelona, Monserrat Pallarès; el director de FECETC, Josep Roset i el director d’Innovació de Gureak, Jon Ander Arzallus. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *