Distingit amb un premi #FPCAT el projecte d’acreditació de competències impulsat per AMMFEINA, Aprenem i Dincat

Marta Xatruc, durant la recollida del premi.

Avui s’ha dut a terme l’acte de lliurament dels primers premis #FPCAT convocats pel Consell Català de Formació Professional, que en la categoria ‘Bones pràctiques a empreses i altres entitats, de reconeixement de contribucions significatives a la construcció d’una formació professional de qualitat’ ha distingit el projecte d’acreditació de competències a través de l’experiència laboral, impulsat per AMMFEINA, Aprenem i Dincat. 

La llista de guardonats es va fer pública al DOGC a principis de gener, però com a conseqüència de l’esclat de la Covid-19, l’acte de lliurament no s’havia pogut dur a terme fins avui. Ha estat en acte en format telemàtic i retransmès en streaming pel canal de YouTube del Departament d’Educació, presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló i el conseller de Treball, Chakir El Homrani,.

L’encarregada de recollir el premi en nom de les tres entitats ha estat la vocal de Formació de Dincat, Marta Xatruch, qui ha destacat que el projecte, pioner a Catalunya, ha permès demostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual, amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i amb un problema de salut mental poden obtenir els Certificats de Professionalitat “sense cap favor, amb tota l’exigència”

Xatruch ha reivindicat la importància, ara més que mai, en un context de recessió econòmica, de “donar suport a la formació i a la capacitació professional dels col·lectius més vulnerables per evitar que es quedin enrere”

En el seu discurs d’agraïment, Xatruch ha fet menció a la implicació i el compromís de Pimec i el Conforcat per tirar endavant el projecte i ha volgut destacar el “gran impacte social” d’aquest projecte, que incrementa l’autoestima de les persones participants i, alhora, afavoreix la seva inclusió laboral. 

Objectius de desenvolupament sostenible relacionats:   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *