El projecte d’acreditació de competències a través de l’experiència laboral segueix el seu curs malgrat la Covid-19

Malgrat l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 va suposar una aturada gairebé generalitzada de l’activitat econòmica, el projecte mitjançant el qual persones usuàries dels serveis de sis entitats associades a AMMFEINA (Fundació Pere Mata, Fundació Drissa, Cooperativa Nou Verd, Associació Aprodisca, Tallers Àuria i Àuria Fil) obtindrien una certificació de competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral

Així doncs, les prop de 40 persones amb problemes de salut mental que es van presentar candidates a la convocatòria d’aquest 2020 segueixen el procés previst. Passat l’estiu haurien de poder presentar-se a al procés d’avaluació corresponent davant la Comissió Territorial d’Avaluació de referència que els permetria obtenir el certificat de professionalitat corresponent.

L’esforç dels i les professionals de les entitats participants en aquest projecte pilot, reconvertint les estratègies i mètodes d’intervenció, i el compromís de les persones candidates han estat determinants per mantenir el projecte actiu, malgrat les diverses situacions viscudes arran de la pandèmia de la Covid-19. 
 

Cap a la Formació amb suport 

AMMFEINA coordina el grup de treball tècnic que executa el projecte i centralitza la gestió administrativa de la convocatòria, amb la mirada posada en què aquest pilot pugui esdevenir la punta de llança d’un projecte molt mes ambiciós, a traves del qual desenvolupar un model de suport a la formació en salut mental que sigui coherent amb l’exercici dels drets de les persones i la igualtat i l’equitat d’oportunitats. En definitiva, d’un model de Formació amb Suport (FAS) específic en l’àmbit de la salut mental, des d’una visió d’itinerari i de projecte personal.

Un cop finalitzada aquesta convocatòria, des d’AMMFEINA es posa la mirada en:

    • Ampliar l’acreditació de competències professionals a persones treballadores del mercat laboral ordinari.
    • Ampliar l’oferta de Certificats de Professionalitat que es poden obtenir a través d’aquest procediment.
    • Suprimir la certificació de la discapacitat com a criteri únic i exclusiu d’elecció d’accés a les convocatòries.
    • Buscar la transversalitat del projecte amb qualsevol altre servei, programa, dispositiu o itinerari de capacitació, formació i inclusió social i laboral en què  puguin participar persones amb problemes de salut mental.
    • Simplificar els processos administratius inherents a la gestió de les convocatòries.

 

Objectius de desenvolupament sostenible relacionats:   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *