Ronda de contactes amb grups parlamentaris per abordar l’impacte social i laboral de la covid-19 en persones amb problemes de salut mental

AMMFEINA ha iniciat una ronda de trobades amb representants dels Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya per traslladar-los la seva preocupació davant l’impacte que pot tenir sobre les persones amb un problema de salut mental el sotrac que patirà l’economia com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. 

Els grups poblacionals més vulnerables, aquells que històrica i estructuralment registren taxes més baixes d’ocupació, com ara les persones amb un problema de salut mental, són alhora els que presenten més risc de patir les conseqüències negatives de la recessió econòmica que apunten diversos organismes nacionals i internacionals. 

A hores d’ara, el president i coordinador de l’Associació, Francisco Villegas i Leandro Tacons, respectivament, han mantingut reunions amb el diputat del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez i amb la diputada de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas. Està previst que en les properes setmanes puguin fer-ho també amb la resta de forces de l’arc parlamentari.

 

Recuperar la singularitat de la salut mental

A banda d’explorar la situació, des d’AMMFEINA s’ha establert una bateria de propostes que contribuirien a minimitzar l’eventual impacte tant de la pandèmica com de la recessió econòmica en la inclusió social i laboral de les persones amb un problema de salut mental, sustentats en tres elements cabdals:

    • La recuperació de la singularitat de la salut mental en les polítiques públiques i en els diferents espais de representació política i pública.
    • Una aposta ferma de l’Administració per la iniciativa social i el reconeixement de l’especial dificultat.
    • La promoció de l’aplicació de l’acció positiva des de les polítiques públiques per garantir la igualtat d’oportunitats d’accés al mercat de treball ordinari de les persones amb especials dificultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *