Es lliuren els primer certificats de professionalitat acreditats amb competències a persones amb discapacitat intel•lectual

El conseller de Treball i la directora del Conforcat lliuren un dels certificats

Aquesta tarda s’ha fet la posada de llarg del projecte d’obtenció de certificats de professionalitat a través d’un procés d’acreditació de competències, impulsat des de l’any 2016 per AMMFEINA SMC, AEES Dincat i Associació Aprenem. Ha estat a través de l’acte de lliurament dels primers certificats oficials obtinguts per aquesta via, de mans del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani i la directora del Consorci per a la formació contínua de Catalunya (Conforcat), Ariadna Rectoret. 

L’acte, celebrat a la seu de Pimec, suposa la culminació de la primera fase d’un projecte col·laboratiu que durant l’any 2019 va permetre que 19 persones amb discapacitat intel·lectual obtinguessin un certificat oficial que corrobora les competències laborals adquirides a través de la seva experiència en Neteja o Jardineria en CET o empreses d’inserció.

En la seva intervenció, El Homrani va posar en valor el caràcter col·laboratiu de la iniciativa: “És una experiència de suma compartida, un projecte impulsat des del Govern en col·laboració amb les entitats que treballen amb persones amb discapacitat amb l’objectiu d’oferir oportunitats a uns col·lectius especialment vulnerables”. Per la seva banda, el sub-director del Conforcat, Álex Lobaco va resumir l’essència del projecte: “Es tracta d’acreditar allò que la persona ja sap fer”.

De les 19 persones que van participar en la fase pilot, 13 van recollir el seu Certificat de Professionalitat complet i es va informar que sis d’elles complementaran properament la unitat de competència que els manca per assolir-lo.

2020: pilot en salut mental

L’èxit de la prova pilot duta a terme l’any anterior, ha empès el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a renovar l’acord de col·laboració amb les entitats impulsores.  Així, aquest 2020 s’entra en la segona fase del projecte, que preveia la incorporació de persones amb problemes de salut mental, vinculades a sis entitats d’AMMFEINA SMC, Fundació Pere Mata, Fundació Drissa i Cooperativa Nou Verd, l’associació Aprodisca, Tallers Àuria i Àuria Fil

AMMFEINA SMC vol repetir l’èxit de la prova pilot del 2019 per aconseguir que properament la convocatòria pugui obrir-se a totes les entitats de l’àmbit de la salut mental. I és que és una mesura que incrementa les oportunitats de les persones d’accedir al mercat de treball ordinari. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *