Promovem l’intercanvi d’experiències en salut mental i inclusió laboral entre Sant Boi i Santa Coloma

En el marc de l’estreta col·laboració que mantenen AMMFEINA SMC i l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la federativa ha impulsat avui una sessió de treball entre una delegació de personal vinculat als consistoris de la localitat del Baix Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, que ha estat acompanyada de professionals del Centre Emili Mira.

L’objectiu d’aquestes sessions és que l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat pugui compartir i, alhora, conèixer experiències vinculades a l’àmbit de la salut mental, la inclusió laboral i el model socio comunitari. La sessió d’aques matí ha posat el focus en el model territorial col·laboratiu que mantenen els Centres Emili Mira, del Consorci Parc Salut Mar, i l’ajuntament de Santa Coloma.

A la sessió han assistit, per part de l’ajuntament de Sant Boi, la 2a tinenta d’Alcaldia d’Aliances, Innovació i Govern Intern, Salut González; la Regidora d’Ocupació, Igualtat de Gènere i Feminisme i Diversitat Funcional, Sensi Domínguez; la Cap de Servei de Igualtat i Cohesió Social, Petri Maldonado i el Cap de Departament d’Ocupació, Joaquín Andrés,  que han estat acompanyades pel coordinador d’AMMFEINA SMC, Leandro Tacons.

Explorar accions de col·laboració

La sessió de treball s’ha dut a terme en dos espais. S’ha iniciat a l’equipament del Centre Cívic Fondo, per trobar-se amb professionals en primera persona que participen o gestionen activitats socials i comunitàries de l’espai i, posteriorment, s’ha traslladat al Centres Dr. Emili Mira (CAEM ) del Recinte Torribera.

En aquesta segona part, s’ha posat en valor el model territorial col·laboratiu de Santa Coloma. Per part del Parc de Salut Mar han assistit a la reunió el director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del PSMAR, Victor Pérez; el director del Centre Emili Mira,Victor Frias; el director del Procés de Rehabilitació Psicosocial, Joan Ramon Fortuny i el coordinador del Servei de Rehabilitació Comunitària i  referent del Procés d’Atenció i Rehabilitació Psicosocial, Sergio Guzmán. Per la seva banda, en representació de l’ajuntament de Santa Coloma han assistit la tinenta d’alcaldessa de Drets Socials i Ciutat Educadora, Bàrbara Ferrer i la Regidora de Salut, Consum, i Gent Gran, Soraya Santalucía.

La sessió de treball ha servit també per valorar la possibilitat d’accions futures de col·laboració entre les institucions presents.

Propera parada, Girona

El tret de sortida d’aquest cicle de sessions de treball que AMMFEINA SMC impulsa es va iniciar a finals de novembre, amb la visita de diversos professionals del consistori al Grup CHM Salut Mental. En aquell cas, la trobada va servir perquè aquesta entitat, associada a AMMFEINA SMC, presentés la seva cartera de serveis i, especialment, per donar a conèixer dos dels seus programes adreçats a la població jove, el Xarxa Joves i l’Espai Jove.

La previsió és que la tercera d’aquestes trobades es dugui a terme a Girona, en una jornada d’intercanvi entre entitats de l’àmbit social i laboral de salut mental establertes a Mallorca, la Fundació Drissa i AMMFEINA SMC.

Objectius de desenvolupament sostenible relacionats:   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *