AMMFEINA SMC trasllada al secretari d’Afers Socials el seu posicionament en relació al model social i laboral en salut mental

La ronda de contactes iniciada des del nomenament de l’actual president d’AMMFEINA SMC, Francisco Villegas, ha dut avui a un grup de representats de la Junta Directiva a reunir-se amb el secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i la directora general de Serveis Socials, Meritxell Benedí, amb l’objectiu de traslladar al Departament el posicionament de l’entitat en relació al model social i laboral en salut mental a Catalunya.

Els punts exposats al secretari per impulsar una millora d’aquest model han estat, entre d’altres:

  • Definir un model específic en salut mental en els àmbits dels Afers Socials i l’Ocupació.

    

  • La revisió i el desplegament de la Cartera de Serveis en Salut Mental des de l’àmbit d’Afers Socials, així com l’encaix de la salut mental en el Pla estratègic de serveis socials.

    

  • Reprendre la interlocució directa i singular amb les entitats representatives de l’àmbit de la salut mental.
  • Abordar la sostenibilitat i el finançament dels serveis de l’àmbit de la salut mental actualment vinculats a la cartera de serveis d’Afers Socials (Servei Prelaboral, Club Social, Programa d’Autonomia a la Pròpia Llar, Tuteles, etc.).

Aquest punts s’han recollit en un document lliurat al secretari, en què també es feia esment a d’altres vinculats a l’àmbit de l’ocupació, com el desplegament de les estratègies formatives adaptades a les necessitats en salut mental, l’adquisició i l’acreditació de competències professionals, el desplegament de la Llei 13/2015 o el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions.

El secretari s’ha compromès a analitzar-ne el continguts i traslladar properament una resposta a AMMFEINA SMC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *