Traslladem al Govern les necessitats prioritàries en l’àmbit de la salut mental

Una delegació d’AMMFEINA, integrada pel president, la secretària i el coordinador de l’entitat -Francisco Villegas, Núria Martínez i Leandro Tacons, respectivament-, es va reunir ahir al Palau de la Generalitat amb la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana, en qui el president va delegar la seva representació. La trobada, a petició d’AMMFEINA, va servir per presentar l’entitat al Govern i, sobretot, per abordar algunes qüestions clau vinculades a l’àmbit de la salut mental. Entre elles, la importància que el sector participi activament en el disseny, execució i avaluació de les polítiques públiques endegades des del Govern en la present legislatura.

AMMFEINA va traslladar a la directora del Pacte Nacional de Salut Mental la urgència d’abordar una estratègia per afavorir i promoure la inclusió social i laboral de les persones amb problemes de salut mental tant des del Pla de Govern com a través de les diverses iniciatives parlamentàries iniciades. Particularment, en la Comissió d’Estudi de Salut Mental i Addiccions.

Al seu torn, es va incidir en la importància de que es compti amb la participació i es mantingui una interlocució directa des de tots els departaments de l’actual Govern de la Generalitat amb les entitats representatives de l’àmbit de la salut mental tant pel que fa al disseny, com a l’execució i avaluació de les polítiques públiques que s’impulsin en aquest àmbit.

La reunió va tenir un to cordial i constructiu. Casamitjana va reiterar als membres d’AMMFEINA la voluntat, disponibilitat i aposta ferma de l’actual Govern per la salut mental i les addiccions i va posar a tall d’exemple la iniciativa d’impulsar i aprovar un Pacte Nacional de Salut Mental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *