Recolzem el manifest ciutadà pel dret a viure a la pròpia llar en un entorn inclusiu i accessible

AMMFEINA s’adhereix a la campanya ciutadana per reclamar el dret a una vida independent, impulsada per un total de 124 persones de diferents àmbits i sectors professionals. Entre elles s’hi compten un grapat de professionals vinculades a AMMFEINA com ara dos membres de la Junta Directiva, Núria Martínez (directora de la Fundació Drissa) i Marta Mateu (directora de la Fundació Àuria) i també alts càrrecs de les entitats sòcies com Teresa Benet (Fundació Privada Ilersis), Maite Trepat (Associació Alba), Ricard Matas (Fundació Tallers de Catalunya) o Carme Sureda (ex presidenta d’Aprodisca). 

Entre aquestes persones s’hi compten dos membres de la Junta Directiva d’AMMFEINA: la secretària Núria Martínez (gerent de la Fundació Drissa) i la vocal Marta Mateu (directora de la Fundació Àuria). 

El manifest ciutadà Volem llars per viure, llançat el passat 23 d’abril, reivindica el dret universal a viure a la pròpia llar de manera independent i a ser inclòs en la societat, d’acord amb la Convenció aprovava per Nacions Unides segons la qual tothom hauria de poder:

  • Triar on vol viure i amb qui vol viure 
  • Disposar dels suports que necessita
  • Accedir als serveis de la comunitat de manera inclusiva 

Les persones i entitats promotores d’aquest manifest assenyalen que la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha deixat en evidència les mancances d’un sistema residencial que no garanteix condicions pròpies d’una llar, com ara tenir espais individuals prou grans per gaudir la intimitat, acollir visites  o fer allò que cadascú prefereixi en definitiva. I quan això succeeix, apunta el manifest, “s’intensifiquen les frangilitats existents i es pateix un major risc per la salut”. 

Serveis centrats en les persones

Les principals reivindicacions d’aquesta iniciativa s’adrecen a les administracions públiques competents (autonòmiques i locals) i es circumscriuen als àmbits sanitari, de l’habitatge i dels serveis socials. El que es reclama és, des d’una visió innovadora i oberta, poder transformar els serveis i suports per tal que siguin garants dels drets de les persones i estiguin centrats en les seves necessitats i, alhora, poder valorar diferents models d’habitatge. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *