AMMFEINA SMC renova el conveni de col•laboració amb el programa incorpora de “la Caixa”

El president d’AMMFEINA SMC, Francisco Villegas, ha signat avui la renovació del conveni de col·laboració amb Obra Social “la Caixa” perquè la Federativa assumeixi, un any més, el rol d’Oficina Tècnica de salut mental del programa incorpora. Amb aquesta signatura, AMMFEINA SMC dona continuïtat a una col·laboració iniciada el 2012 i que té com a objectiu principal afavorir la contractació de persones amb un problema de salut mental en el mercat de treball ordinari.

Incorpora, el programa d’inserció laboral en empresa ordinària de persones en situació o risc de vulnerabilitat impulsat per “la Caixa” l’any 2007, va decidir apostar cinc anys després per reforçar la xarxa d’entitats del programa amb una Oficina Tècnica de salut mental, conscient que les taxes d’ocupació d’aquest grup de població romanen, estructuralment, com una de les més baixes. Una situació que s’explica fonamentalment per l’estigma que pesa sobre la salut mental. 

Des de l’inici, l’objectiu de l’Oficina Tècnica ha estat introduir la salut mental en les entitats de la xarxa incorpora des d’una perspectiva inclusiva i sense prejudicis amb quatre clares vocacions:

    1. Apoderar les entitats referents en salut mental de la xarxa incorpora i establir al seu voltant un model d’articulació de l’estratègia i els valors del programa.
    2. Apoderar els professionals incorpora a través d’accions formatives que siguin d’interès pels diferents grups.
    3. Generar coneixement a partir de sistematitzar les bones pràctiques i experiències de les entitats de la xarxa i de la transferència als grups. 
    4. Estrènyer el vincle amb l’empresa amb l’objectiu d’assolir millors quotes de complicitat i compromís amb la salut mental.


Estrènyer el vincle amb l’empresa 

Enguany, un dels reptes que afronta la línia de salut mental del programa és arribar a l’empresa a través de projectes i serveis que permetin, d’una banda, sensibilitzar-la en relació a la contractació de persones d’aquest grup de població i, de l’altra, oferir-li serveis que facilitin tant aquesta inserció com el posterior manteniment del lloc de feina. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *