Una delegació del Pla Integral es troba amb el president Torra per valorar les necessitats en l’àmbit de la salut mental

Imatge del president Torra durant la reunió

Una delegació de membres del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions s’ha reunit telemàticament amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per valorar l’impacte de la conjuntura actual, arran de la pandèmia del SARS-CoV-2, en la salut mental de la població i per exigir que aquest àmbit sigui present en les polítiques públiques del país en l’escenari de ‘nova normalitat’.

La representació d’AMMFEINA ha estat a càrrec de la seva secretària i coordinadora de la línia estratègica 6 del Pla Integral, Nuria Martínez. Els punts exposats al president han estat, entre d’altres:

    • La COVID-19 ha posat de manifest que cal fer una revisió el model català d’atenció a les persones. Aquest canvi de paradigma s’ha de fonamentar sobre dos elements: ha de ser comunitari i ha de sortir de l’òptica del recurs per centrar-se en la persona.
    • L’Administració ha de fer una aposta ferma per la iniciativa social. Les entitats sense afany de lucre han redoblat esforços en aquest escenari per no deixar ningú enrere. Aquest reconeixement ha de passar per  un reconeixement als professionals que ofereixen atenció i suports (millores contractuals i salarials). S’ha de posar fi als més de 10 anys de congelació o retallada de tarifes d l’atenció a les persones hauria de ser vista com una inversió i no una despesa.
    • Cal iniciar un pla d’acció per a un escenari post Covid-19 en l’àmbit laboral. D’una banda, l’Administració s’ha de posar al costat de les entitats perquè aquestes puguin seguir mantenint els llocs de feina a les persones (fent efectius els pagaments amb els terminis acordats) i, de l’altra, cal una aposta ferma per l’acció positiva per a la contractació i el manteniment del lloc de feina de persones amb un problema de salut mental, tant en el mercat laboral ordinari com en el protegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *