Avui més que mai, mai com avui

Avui, com cada 28 d’abril, és el Dia Mundial de la Salut i la Seguretat en el Treball, una data que l’Organització Internacional del Treball (OIT) aprofita any rere any per assenyalar algun dels reptes que tenim per endavant com a societat en relació a l’entorn laboral. Aquest 2020 no hi ha hagut sorpreses, la jornada es centra en l’abordatge general de brots de malalties infeccioses a la feina, parant especial atenció a la pandèmia de la COVID-19.

Val a dir que des de l’esclat de la pandèmia, l’OIT ha anat fet un seguiment i una anàlisi de l’evolució i l’impacte d’aquesta qüestió, circumscrivint-la en el seu àmbit d’actuació, l’entorn de treball i destacant en tot moment els desafiaments que suposa(rà) per a l’empresa i, per tant, per als empresaris/es i per a les persones treballadores no només des de l’òptica de la salut, sinó també des de la sostenibilitat de les empreses i organitzacions i els llocs de feina. Canviarà el món laboral? S’implantarà de manera més generalitzada el teletreball? Estem preparades per una segona onada?

Pòster Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el TreballL’OIT es marca dos objectius molt clars amb la campanya d’enguany: sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar amb immediatesa mesures segures en els entorns laborals i posar el focus (més que mai) en el rol dels serveis de seguretat i salut en el treball. El seu mantra tants cops repetit (‘la seguretat i la salut en el lloc de feina salva vides’) té més sentit avui que mai. 

 
També l’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha posat aquests dies la seva atenció en l’entorn laboral per remarcar que és i serà un espai clau en la prevenció i el control d’eventuals brots vinculats a la pandèmia COVID-19. És a dir, emfatitzant també que unes adequades mesures de seguretat i salut en el treball poden contribuir a la contenció de la propagació de la malaltia i protegir la ciutadania en el seu conjunt.

 

Per què avui més que mai i mai com avui?

La data del 28 d’abril, com qualsevol altre dia mundial o celebració puntual, no és més que una excusa per dir allò que forma part del teu discurs els 365 dies de l’any, però amb més abast de difusió. Per això esdevé una gran oportunitat que des d’AMMFEINA ni volem ni podem deixar escapar.
 
Estem convençudes –sempre ho hem estat– que l’entorn laboral pot ser generador de salut. També que la salut mental i el benestar emocional són part (indissoluble) de la salut laboral i que sense unes polítiques públiques i empresarials adequades que així ho entenguin, s’incrementen els factors d’exclusió laboral (i social) per a les persones treballadores amb alteracions, problemes o trastorns de la salut mental i que, alhora, es dificulta la inclusió laboral per a persones amb problemes de salut mental.
 
Per això avui més que mai i mai com avui hem de parar atenció a les estratègies encaminades a que les persones treballadores puguin mantenir el seu lloc de treball en condicions òptimes de salut i seguretat laboral. També a que puguin retornar aquelles que per l’afectació de la COVID–19 romanguin (temporal o definitivament) fora del mercat laboral.
 
Avui més que mai i mai com avui pren tot el sentit parlar de prevenció de riscos psicosocials, de suports comunitaris, de promoció de la salut i de prevenir l’estigma (tots els estigmes) en l’entorn laboral.
 
Avui més que mai i mai com avui hem de sumar totes per promoure que els entorns laborals siguin generadors de salut i, per tant, siguin espais inclusius. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *